Image Alt

Mijn Bijvrouw

VIG
2016
Scenograaf

Een vilein voorval. Een geheim. Een bijvrouw.

Een listig plan met een kind als inzet die de liefde op scherp zet.

Walter en Dolores zijn drie jaar getrouwd. Hij heeft een intense kinderwens en ziet een baby als de bezegeling van hun gelukkige eenheid. Maar Dolores houdt voor hem geheim dat zij nooit zijn kind zal kunnen baren. Zij raakt in een depressie en het huwelijk vertoont zijn eerste barsten.

Een ontmoeting tussen Walter en de vrijgevochten, moderne Anne Mae, lijkt dan ook het huwelijk onderuit te halen. Walter valt als een blok voor haar en geeft zich gepassioneerd aan haar over. Een liefdevolle affaire ontwikkelt zich en Walter probeert voor beide vrouwen, waar hij van houdt, goed te zorgen.

Als Dolores erachter komt dat haar man een affaire heeft met haar vroegere hartsvriendin, ontsteekt zij in woede. Toch geeft Dolores haar man een tweede kans en belooft hem zelfs een kind. Maar niet zij zal hem datgene wat hij ten diepste wenst geven, een kind, mar Anne Mae.

Walter staat dan voor een onmogelijke keuze: kiezen voor de liefde en het gewenste kind of voor zijn echtgenote waar hij ook nog steeds van houdt? Of misschien allebei? Dolores beslist voor alle partijen met een genereus gebaar. Maar dan blijkt haar liefde een andere waarheid te hebben. En de liefdesbaby haar wreedste inzet.

Mijn (bij)vrouw is een liefdevolle zedenthriller en een ode aan de polygamie. Mijn (bij)vrouw bevraagt in hoeverre we in staat zijn om met meerdere mensen tegelijkertijd een liefdesverhouding te hebben, want is monogamie nature of nurture? Mijn (bij)vrouw is het verhaal over hoe ver men gaat om in naam van de liefde iets gedaan te krijgen.

Productie: VIG

Acteurs: Raymi Sambo, Ritzah Statia en Diana Sno

Regie: Raymi Sambo

Dramaturgie: Gerardjan Rijnders

Publiciteit: Machteld Kuntz

Zakelijke leiding: Sietske de Haan

Decor: Allard Derksen