Image Alt

West side story

Ichthus Musical group
2014
scenograaf

De verhaallijn is een vrije bewerking van het verhaal van Romeo en Julia en speelt in dit geval tussen Pools/Amerikaanse en Puerto Ricaanse straatbendes in de Upper West Side van New York City. Tony en Maria worden verliefd op elkaar, hoewel ze bij de verschillende bendes behoren. Tony hoorde bij de ‘Jets’, en de Puerto Ricaanse Maria hoort bij de ‘Sharks’. Beide straatbendes vechten voor de straten van New York, waardoor ze eigenlijk rivalen zijn. Toch is hun liefde voor elkaar te sterk en kunnen ze elkaar niet los laten. Ook al heeft dat soms slechte gevolgen.

Het sombere thema van Sondheim, de prachtige muziek van Bernstein en het brandpunt van de verhaallijn, gericht op de sociale problemen van die tijd, betekenden een ommekeer in het Engelstalige muziektheater van deze periode. Voor het verschijnen van West Side Story, was dit voornamelijk gericht op lichtere thema’s, zoals bijvoorbeeld My fair lady.

Een aantal liederen uit deze musical is bijzonder populair geworden onder meer: “Somewhere”, “Maria”, “America”, “Tonight”, “Gee, Officer Krupke”, “I Feel Pretty”, “One Hand, One Heart”, “Cool”.

Regie: Alma Wolfs, Anouk Rutten

Scenograaf: Allard Derksen

Hoofd kleding: Marjolein Koster

Uitvoering decor: Allard Derksen

Jannes Kuipers

Harry Koster

Paul Hille

Patricia van Beakel